La Regió Sanitària Catalunya Central engega la campanya d'immunització contra el virus respiratori sincicial en nadons

La Regió Sanitària Catalunya Central engega la campanya d'immunització contra el virus respiratori sincicial en nadons
Els centres d'atenció primària de la Regió Sanitària de la Catalunya Central han començat aquest dilluns la campanya d'immunització a nadons de fins als 6 mesos contra el virus respiratori sincicial (VRS).

Des d'ara i fins el mes de març de 2024 es preveuen immunitzar gairebé 1.900 nens i nenes de la regió per protegir-los d'un virus altament contagiós que es dissemina amb les secrecions nasofaríngies de les persones infectades o mitjançant les gotes de saliva. De fet, es tracta d'una de les principals causes d'hospitalització en infants menors de 5 anys. El CAP Remei de Vic ha estat el primer de la regió sanitària en rebre unitats per administrar als infants.

La campanya contra el VRS es realitza als centres d’atenció primària per als nadons nascuts entre abril i setembre de 2023. El Servei Català de la Salut ha enviat un SMS informatiu a les famílies afectades perquè demanin cita al seu CAP de referència. També els equips d’atenció primària aprofiten revisions periòdiques per immunitzar els nadons contra el VRS. En total, a la Catalunya Central hi ha més de 1.500 nens i nenes nascuts en aquests mesos, d'aquests 762 són del sector Bages, Moianès i Solsonès, 155 són del Berguedà i 615 són d'Osona.

La campanya per immunitzar als nounats es fa als mateixos hospitals abans de l'alta. En aquest cas, la previsió de dosis s'ha fet en funció dels naixements que hi ha als centres, de manera que s'ha previst un total de 282 dosis per al primer mes i mig d'immunització als hospitals amb la possibilitat d'augmentar el nombre de dosis fins a finalitzar la campanya al març del 2024. En concret es distribueixen 159 dosis a l'Hospital Sant Joan de Déu de Manresa, 24 a l'Hospital de Berga i 99 per a l'Hospital de Vic.

Grup El Cargol

 

Membres de:

Amb la col·laboració de:

✉️ info@ lesvegueries.cat 
✉️ publicitat@ lesvegueries.cat