Brad Anderson rebrà el Premi Màquina del Temps al Festival de Sitges

El director de cinema Brad Anderson rebrà el darrer Premi Màquina del Temps de la 56a edició del Sitges – Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya. En roda de premsa a la Filmoteca de Catalunya, l’organització ha fet públic el reconeixement d’Anderson que se suma al que rebran Hideo Nakata, Lee Unkrich, J.A. Bayona, Mary Lambert i Lamberto Bava. 

El festival també ha confirmat la presència de professionals del gènere com Takashi Miike, Aritz Moreno, Gareth Evans o Quarxx. A una setmana de l’inici del certamen, ja s’han venut 58.768 entrades, un 22,2% més que les que es van vendre en l’edició de l’any passat. Sobre la venda d'entrades, el director artístic del Festival de Sitges, Ángel Sala, ha aplaudit el gran nombre d'entrades venudes i ha reivindicat la seva gran "distribució". Ha indicat que els ha sorprès que determinades pel·lícules hagin generat molt d'interès i que també hagin funcionat molt bé propostes de Panorama.

L'organització ha previst que la de 2023 serà una edició de "rècord" pel que fa al nombre de pel·lícules, les activitats i els convidats. Després de presentar l'espot oficial, han explicat que gairebé 20 anys després d'haver estat al festival tornarà Anderson. L'any 2004 el director va estrenar 'La maquinista', protagonitzada per Christian Bale, que va ser premiada i va causar un gran impacte entre públic i crítica.

Anderson presentarà a Sitges el seu darrer treball 'Blood', una cinta de terror sobre un nen que pateix una malaltia després de ser mossegat per un gos, el que li provocarà una set irrefrenable de sang.

El cinema asiàtic tornarà a ser protagonista del festival amb un gran nombre de títols i amb la presència de convidats de primer nivell com Miike. El director presentarà 'Lumberjack the monster' i Keiichi Hara portarà 'El Castillo a través del espejo'.


L'espot oficial


Enguany la campanya del festival gira al voltant de 'Los pájaros de Hitchcock' en motiu del seu 60è aniversari. Per això, s'han elaborat dues peces realitzades pel Lee Films i Marc Ortiz que fan un particular homenatge. L'espot 'Parella' s'ambienta al París del 68 i 'Escacs' transporta a un suburbi de Nova York dels vuitanta.


Activitats paral·leles

La roda de premsa també ha servit per recordar un dels ingredients esperats del Festival de Sitges: les activitats paral·leles. Així, hi haurà propostes com l'espai gastronòmic Foodtastic, les projeccions de Sitges Family al Mercat Vell, les exposicions Miramar, l'Estudi Vidal o el Fanshop.

També hi haurà el Meeting com a punt de troba i descans, l'esperada 13a edició del Zombie Walk pels carrers de la vila o el Sitges Industry. En el catàleg d'activitats també hi haurà les Jornades Geogenre, amb trobades sobre el rol de la dona al cinema fantàstic.

Grup El Cargol

 

Membres de:

Amb la col·laboració de:

✉️ info@ lesvegueries.cat 
✉️ publicitat@ lesvegueries.cat