Demanen embargar els drets que Peral i López puguin cobrar per la sèrie i el documental sobre el crim de la Urbana

rosa peral

L’advocat de la víctima del crim de la Guàrdia Urbana, Pedro Rodríguez, ha presentat una sol·licitud d’embargament dels drets que els dos condemnats puguin cobrar arran de la sèrie ‘El cuerpo en llamas’ i del documental ‘Las cintas de Rosa Peral’.

El lletrat ha demanat al magistrat que va presidir el judici de Rosa Peral i Albert López que esclareixi si aquests s’han beneficiat econòmicament de les dues produccions de Netflix, segons ha avançat ‘El Matí de Catalunya Ràdio’ i ha confirmat l’ACN.

Recorda que Peral i López van ser condemnats a 25 i 20 anys de presó, però també a pagar una indemnització de 885.000 euros a la família de Rodríguez. Mentre López té el seu pis embargat, el lletrat ressalta que Peral no ha pagat “ni un cèntim”.

El mateix advocat recorda que Peral va canviar el nom del 50% de la propietat que tenia de la casa de Vilanova i la Geltrú on es va cometre el crim, la qual va passar a mans del seu pare. D’aquesta manera, ella es va declarar insolvent a l’hora de pagar la seva part de la indemnització. La família de Rodríguez va denunciar Peral per alçament de béns amb una querella que està pendent de ser admesa a tràmit.

Després que divendres s’estrenés ‘El cuerpo en llamas’ sota una gran expectació mediàtica, el lletrat apunta que els dos condemnats podrien reclamar a Netflix una compensació econòmica per l’ús dels seus noms i cognoms, així com denunciar la productora per vulneració del dret a l’honor. Al mateix temps, vol esclarir si Peral ha cobrat per haver concedit les entrevistes que articulen el documental ‘Las cintas de Rosa Peral’, també estrenat divendres a la mateixa plataforma d’’streaming’.

La defensa de la condemnada havia demanat a la justícia que aturés cautelarment la publicació de la sèrie. Primer ho va sol·licitar a un jutjat de Barcelona, que ho va desestimar i va apuntar que el cas era competència del jutjat de Vilanova i la Geltrú que havia investigat el crim. La defensa de Peral va adreçar-se a aquest magistrat per aturar l’estrena de la sèrie, però aquest ho va tombar perquè no s’havia dipositat cap fiança.

Membres de:

Grup El Cargol