Restablerta la circulació de trens entre Vilanova i Garraf per les dues vies amb limitacions de velocitat

Restablerta la circulació de trens entre Vilanova i Garraf per les dues vies amb limitacions de velocitat
La circulació de trens entre Vilanova i Garraf s'ha restablert i els trens ja poden circular per les dues vies amb limitacions de velocitat. Aquest tram s'ha vist afectat des de dimarts al matí, quan un tren Talgo sense passatgers va descarrilar a Sitges.

Dimecres al matí els treballs dels tècnics d'Adif han permès reprendre parcialment la circulació de trens per una de les dues vies, però encara quedava pendent habilitar l'altra via. Protecció Civil havia informat que la previsió era el restabliment total del servei a la tarda. Ara els trens circulen per les dues tot i que amb limitacions de velocitat, fet que ha incrementat els temps de viatge. Els trens de la línia R2 Sud mitja i llarga distància registren retards de 15 minuts.

Segons Adif, els trens de Rodalies aniran recuperant les freqüències i horaris de manera progressiva. Un centenar de tècnics han treballat per reparar els “importants” danys en la infraestructura i les instal·lacions ferroviàries derivades del descarrilament. A hores d’ara només es manté una limitació temporal de velocitat en un tram de 400 metres a la via 1, i d’uns 900 metres a la dos, a l’entorn de la zona de la incidència, que es preveu que es retiri aviat. Els principals danys es van produir en un tram de 400 metres de la via 2 i han afectat a diferents subsistemes de la infraestructura.

Com a conseqüència del descarrilament i la suspensió total o parcial del servei en el tram afectat s'han vist acumulacions de passatgers i indignació amb el transport alternatiu ofertat, com ara autobusos llançadora, ja que molts dels passatgers han coincidit en la poca previsió per absorbir amb fluïdesa els usuaris. Renfe està informant a tots els clients a través de tots els seus canals habituals de comunicació.

Membres de:

Grup El Cargol