Lorena González aposta per l'ampliació del polígon industrial per donar empenta econòmica a Balaguer

Lorena González aposta per l'ampliació del polígon industrial per donar empenta econòmica a Balaguer

El nou equip de govern de l'Ajuntament de Balaguer vol prioritzar l'ampliació del polígon industrial per impulsar el desenvolupament econòmic i social de la ciutat i reafirmar-se com la capital de Noguera. La neteja i la seguretat són les altres principals prioritats de la coalició formada pel PSC (6 regidors) i la formació independent Treballem per Balaguer (3 regidors) i que encapçala la fins ara senadora socialista Lorena González.

La primera alcaldessa de la història de Balaguer ha destacat les ganes amb què el nou equip s'ha posat a treballar des del primer segon i ha afegit que no es volen "conformar" amb la majoria que tenen, sinó que aspiren a arribar a "grans consensos" amb la resta de formacions per "decidir el millor per la ciutat".

González ha qualificat de "potent" la coalició del PSC i Treballem per Balaguer, i considera que és una "unió que funciona" perquè tothom rema en la mateixa direcció pel que fa a temes de ciutat, tot i les discrepàncies en la qüestió nacional. "Sabem que amb el tema nacional no coincidirem, però anem a buscar els punts en comú que beneficiïn Balaguer", ha explicat.

Gairebé dos mesos després de ser investida alcaldessa, González ha explicat que se sent còmoda al seu nou càrrec i que "de moment" va "gestionant i absorbint" els temes diaris del consistori. Pel que fa a l'equip, diu que estan "preparats" per fer front als reptes de la cituat.


Ampliar el polígon i millorar la connexió viària

Les apostes estrella del mandat són tirar endavant l'ampliació del polígon industrial i treballar perquè el Govern finalitzi la conversió de la C-13 en una autovia entre Lleida i la capital de la Noguera. Sobre el polígon, el nou ajuntament ja s'ha reunit amb l'Institut Català del Sòl (Incasòl) per començar a "aplanar el camí" perquè l'ampliació pugui ser una realitat. González també està pendent de reunir-se amb Territori per reclamar aquest segon carril per sentit a la C-13 fins a Lleida. "Al final és un projecte global de crear un projecte de vida perquè Balaguer vagi creixent i tingui la importància de capital de comarca que ha de tenir", ha afegit.

Entre les prioritats del nou equip també hi ha la neteja i la seguretat. Ja s'ha reforçat la neteja dels carrers i començat a identificar les actuacions que cal fer a la via pública. Quant a la seguretat, s'està estudiant l'estructura de la Guàrdia Urbana i de cara a finals d'any o inicis del que ve, el consistori vol incorporar dos agents nous a la plantilla, que actualment és de 16, i més endavant en vol incloure dos més, fins arribar a la vintena.

D'altra banda, González ha reconegut que Balaguer té un "problema d'habitatge" i que prioritzaran polítiques encaminades a augmentar el parc públic d'habitatges i els pisos de lloguer social, així com també a fomentar l'oferta del centre històric, on hi ha desenes d'edificis deshabitats.

Respecte als projectes que l'anterior equip de govern va impulsar a l'anterior legislatura i que estan pendents de culminar, com ara l'ampliació de l'escola Mont-roig, l'alberg municipal o la tramviarització del tren al seu pas per la ciutat, González ha dit que continuen endavant. "Són projectes que continuarem, no vol dir que canviem de govern i parem la ciutat, ni molt menys. Balaguer continua. Al final els polítics passem, els tècnics queden i la feina al final ha de quedar", ha expressat.


Més impuls a la Transsegre

Pel que fa a la cultura, Lorena González ha afirmat que la ciutat ha "apujat molt el llistó" en els darrers anys i que l'aposta del nou govern passar per mantenir les propostes que funcionen. La festa medieval de l'Harpia, L'Encontats, el mercat del conte i el llibre il·lustrat, o l'Emboirats, el cicle d'hivern d'espectacles infantils, són alguns exemples d'esdeveniments que Balaguer ha anat sumant i que ja estan plenament consolidats al calendari.

També es vol donar més impuls a la Transsegre, la festa per excel·lència de la ciutat i comarca. L'alcaldessa ha explicat que al setembre es reuniran amb els organitzadors per abordar el futur de la festa. Considera que cal donar-li més impuls i que la ciutat se la senti més seva. "És la nostra Festa Major d'estiu i crec que s'hi ha d'apostar, però ho hem de fer amb el millor encaix possible", ha valorat abans de deixar clar "que no es pot deixar perdre".

Membres de:

Grup El Cargol