Neixen les primeres tortugues del niu de Malgrat de Mar

Neixen les primeres tortugues del niu de Malgrat de Mar
Aquesta matinada han començat a néixer les primeres tortugues del niu de Malgrat de Mar, a la platja de la Conca. Dels 10 nius detectats aquesta temporada, ja han nascut tortugues en sis d’ells. Dels 90 ous que hi havia en aquest niu, 20 tortugues han sortit de forma natural.

Vuit han anat directes al mar i les altres 12 han estat traslladades a les instal·lacions de la Fundació CRAM per formar part del projecte de ‘Head-Strating’, on seran criades en captivitat de forma temporal fins que aconsegueixin el pes i mida òptima per poder ser introduïdes al medi natural. D’aquesta forma, s’afavoreix la supervivència de l’espècia i es contribueix a l’estudi d’aquests fets tan insòlits i cada cop més freqüents a la costa catalana.

Pel que fa a la incubació artificial, es van traslladar 30 ous al CRAM i 10 al CRARC. D’aquesta 40, hi havia 27 ous viables i han nascut tots. 15 tortugues van ser alliberades diumenge i les altres 12 es quedaran al CRAM.

En aquest dispositiu han participat tècnics del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Agents Rurals, el Centre Tecnològic BETA, la Fundació CRAM, tècnics de l’Ajuntament de Malgrat i voluntaris durant la custòdia i vigilància dels nius.

Més de 50 persones voluntàries s’han coordinat per torns per vigilar el niu de tortugues careta que va aparèixer a la platja de la Conca. Van fer guàrdies de tres hores per cobrir tota la jornada, fins i tot a les nits. La gran majoria eren veïns del municipi, però també n'hi havia de la comarca i una família d'Osona que va aprofitar l'estada a la platja.

Membres de:

Grup El Cargol