Convoquen una marxa lenta d'autocaravanes per la Costa del Garraf per denunciar la "discriminació" d'aquests vehicles

Convoquen una marxa lenta d'autocaravanes per la Costa del Garraf per denunciar la "discriminació" d'aquests vehicles
L'associació d'autocaravanistes acaVANça ha convocat una marxa lenta per aquest diumenge per denunciar la "discriminació" que pateix aquest col·lectiu per part dels ajuntaments d'alguns municipis. Està previst que la manifestació comenci a Cunit i transcorri per Cubelles, Vilanova i la Geltrú, Sitges, Castelldefels i Gavà.

El seus promotors han explicat que s'ha escollit aquest trajecte perquè a Castelldefels i Gavà els drets del col·lectiu "no són respectats com ho són els de la resta de conductors". Segons argumenten, els conductors d'autocaravanes tenen "ple dret a circular i estacionar com qualsevol altre vehicle" de la categoria M i que així ho estableix una instrucció de la DGT.

La majoria dels participants a la marxa lenta de diumenge són socis de l'associació, tot i que també s'espera l'arribada de conductors des del País Valencià i l'Aragó. La manifestació, que comptarà amb uns 150 vehicles, començarà al voltant de dos quarts d'onze del matí i s'allargarà fins a les dues del migdia.

Segons l'associació acaVANça, hi ha ajuntaments que prohibeixen l'estacionament i que incompleixen "clarament" la instrucció de la Direcció General de Trànsit i retreuen als consistoris que el seu deure és "no sols organitzar el trànsit, sinó també oferir aparcament per als vehicles de residents i visitants i fer-ho de manera legal". En alguns casos, asseguren, prohibeixen l'estacionament de "manera injustificada" en qualsevol punt del seu terme municipal "tot i sabent que estan obligats a planificar els espais amb criteris justos i equitatius".

En aquest sentit, acaVANça també demana fixar-se en l'exemple de França i n'elogia el model de convivència i el respecte que té cap al conductor d'autocaravana. Si hi ha prohibicions, puntualitza, són justificades pels carrers estrets o ponts de baixa alçada". A més, destaca que es preveuen aparcaments als afores dels municipis i un servei de bus gratuït cap al centre en la majoria de casos.

A més, el sector reivindica que respon a un perfil de viatger que es mou tot l'any, que consumeix en tota mena de comerços on es desplaça i dinamitza el món rural.

Grup El Cargol

 

Membres de:

Amb la col·laboració de:

✉️ info@ lesvegueries.cat 
✉️ publicitat@ lesvegueries.cat