El Vida Festival posa en marxa l’espai V4M per projectar artistes emergents

El Vida Festival posa en marxa l’espai V4M per projectar artistes emergents

Els promotors del Vida Festival inauguren aquest dimecres a Vilanova i la Geltrú l’espai V4M (Vida for Musicians), un recinte de creació artística adreçat a projectar artistes emergents. V4M s’ubica en una nau reconvertida en espais de producció, assaig i difusió digital a disposició de cantautors i bandes.

“L’espai queda a mans de la creativitat dels artistes, i hi poden passar tantes coses com ells vulguin”, ressalta a l’ACN el codirector del Vida Dani Poveda, que sosté la necessitat de disposar d’un centre d’aquestes característiques per poder “cuidar el nou talent, llimar-lo i convertir-lo en diamants”. Poveda assegura que V4M uneix l’essència del festival, els cicles de concerts i la discogràfica homònima.

Poveda apunta que el V4M -situat a poca distància del recinte de la Masia d’en Cabanyes- és una evolució més del festival, “que volia créixer en horitzontal després d’haver vist que verticalment s’havia arribat al sostre de les capacitats de l’esdeveniment”. Situa el nou espai com a “pioner” a l’escena musical perquè, assegura, ofereix una plataforma complerta a formacions que sovint queden fora del circuit més professional.

“Hi ha molts grups que busquen i necessiten un espai de treball com aquest”, ressalta el codirector del Vida, que celebra la multifuncionalitat que ofereix tant la sala de gravació i producció com l’espai d’assaig.

Un dels elements distintius, relata, és l’oferta de recursos digitals per a què les formacions es puguin promocionar a través de les xarxes socials. De fet, l’elaboració de petits vídeos en format càpsula és un dels usos que més ha experimentat el V4M durant la fase pilot del darrer any, abans de la inauguració oficial prevista per aquest dimecres al vespre.

Bé sigui com a espai productiu o de difusió, Poveda subratlla que la nau vol ser un trampolí “que generi comunitat entre els artistes emergents, altres discogràfiques i també altres festivals”. “En el món de bojos en què està immersa la música, volem generar una gran comunitat en què les formacions novelles puguin generar sinèrgies per plantar cara al monopoli habitual”, referma.

Els promotors del Vida treuen pit de la trajectòria recorreguda com a “ajudants” del talent emergent”. “En som experts”, afirma Poveda, que recorda que Rosalía, Sílvia Pérez Cruz i Rigoberta Bandini, entre altres, van actuar al Vida quan eren artistes pràcticament desconegudes.

En paral·lel a la inauguració del V4M, el festival revela aquest dimecres la resta del cartell de la programació d’aquest estiu. Fins aquest migdia ha fet públiques les incorporacions del català Socunbohemio i de l’angolesa Pongo. A partir del vespre desvetllaran els 20 artistes pendents d’anunciar i també els 45 DJ que complementaran la programació d’una edició que és a punt d’esgotar els abonaments posats a la venda.

Grup El Cargol

 

Membres de:

Amb la col·laboració de:

✉️ info@ lesvegueries.cat 
✉️ publicitat@ lesvegueries.cat