L’Anoia lidera la reducció de l’atur al Penedès durant el 2022, segons un informe de la Diputació de Barcelona

L’Anoia lidera la reducció de l’atur al Penedès durant el 2022, segons un informe de la Diputació de Barcelona

Les comarques del Penedès de la demarcació de Barcelona van tancar el 2022 amb la majoria d’indicadors econòmics positius, fet que consolida la recuperació iniciada el 2021, segons recull l’Informe Econòmic Local de la Província de Barcelona fet públic aquest dimarts.

El document, encarregat per la Diputació, situa l’Anoia com una de les comarques amb una davallada més destacada de l’atur: cau un 7,2% mentre a la demarcació baixa una mitjana del 4,3%. Pel que fa a l’Alt Penedès, té una reducció de l’atur similar a la mitjana de totes les comarques però, per contra, es dispara un 15% la desocupació entre els joves. En el cas del Garraf, destaca per ser una de les zones on més ha crescut la població ocupada resident, amb +2,6%.

A l’Anoia, el grup de població amb un descens d’atur més destacat és els homes (-10,1%) mentre que entre les persones estrangeres és del -8,4%. Per edats, el descens més marcat és a la franja de 45-54 anys, amb una caiguda de l’atur del 10%. Pel que fa a l’ocupació registrada resident a l’Anoia, creix un 2,4%. Alhora, les dades mostren que és la comarca on més augmenten els llocs de treball. L’àmbit dels serveis socials amb allotjament és el que més despunta en aquesta recuperació.

En el cas de l’Alt Penedès, els indicadors globals són tots favorables a la recuperació econòmica i en la majoria de casos se situen ratllant la mitjana de la demarcació. Només està per sobre en la reducció del nombre d’aturats, que és del 4,6% mentre la mitjana és del 4,3%. Per segments, l’atur es redueix més entre les dones (-8,4%) i puja substancialment entre els joves (+15%). En el cas de l’ocupació registrada resident, aquesta creix un 2,5%. Pel que fa a la creació de llocs de treball, pugen un 1,6%, amb especial incidència de la fabricació de begudes, la indústria paperera i alimentària.

En relació al Garraf, l’atur cau un 2,9%, força per sota del descens de mitjana a la demarcació. Les dones i el grup d’edat d’entre 45 i 54 anys són els col·lecfius amb més descens, del 5,5% i del 7,9%, respectivament. Pel que fa a l’ocupació resident, creix un 2,7%, sent una de les comarques que més augmenta al conjunt de la demarcació. Finalment, els llocs de treball han crescut un 3%, amb un pes especial dels allotjaments.

Grup El Cargol

 

Membres de:

Amb la col·laboració de:

✉️ info@ lesvegueries.cat 
✉️ publicitat@ lesvegueries.cat